Welzijnproject Living Lab richt zich ook op jongeren
Welzijnproject Living Lab in Meppel gaat zich voortaan ook op jongeren richten. Het project, waarbij studenten van Hogeschool Windesheim samen met inwoners uit de wijk Koedijkslanden werkt aan het verbeteren van de wijk, richt zich nu alleen nog op ouderen. De nieuwe koers is een grote wens van de gemeente.
Project Living Lab is een samenwerking tussen Hogeschool Windesheim, aangesloten professionals en vrijwilligers uit de wijk Koedijkslanden, de gemeente Meppel en stichting Welzijn MensenWerk. Later sluiten nog meer scholen aan. Het team bestaat uit docenten, een uitvoeringsregisseur jeugd, een leerplichtambtenaar, een jongerenwerker en een schoolmaatschappelijk werker en natuurlijk de studenten en inwoners.
Het project bestaat sinds september vorig jaar en is een succes. De studenten gaan vanaf 18 juni op vakantie. Met ingang van het nieuwe schooljaar keert Living Lab terug, nu met de ‘2.0 versie’. Anders is dat Living Lab zich nu ook in gaat zetten voor jongeren.
Mentale gezondheid jongeren
Wethouder Henk ten Hulscher is blij met de doorontwikkeling van het Living Lab. “We gaan ons nu ook richten op jongeren van 16 tot en met 23 jaar”, zegt hij. “Een belangrijke leeftijd waarop je keuzes maakt die heel bepalend kunnen zijn voor je verdere toekomst. We willen graag dat iedereen zijn opleiding afmaakt en dat de overgang van school naar werk op een goede manier verloopt.”
Ook wil Ten Hulscher aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren. “De methode Living Lab ‘goed leven’ is heel geschikt om jongeren en professionals met elkaar in contact te brengen. Zo krijgen we nog beter in beeld hoe het met ze gaat en zoeken we samen met de jongeren naar manieren om de toekomstkansen te vergroten.”
Foto Pixabay