Sport

The Black Panthers wint overtuigend

De dames van rugbyclub the Black Panthers hebben hun tweede wedstrijd overtuigend gewonnen. In Meppel werd het 50-12 tegen het combinatieteam van Big Bulls en Rams.

De Meppeler dames begonnen wat aarzelend aan het duel. Daardoor konden de dames uit Almelo en Apeldoorn gelijk druk zetten. De voorwaartsen drukten door de verdediging en scoorden al na 4 minuten. Ook de conversie ging raak.

Dat schudde the Black Panthers wakker en daarna domineerden ze het spel. Er werd als team gespeeld waarbij de voorwaartsen heel veel werk verzetten om ruimte te maken voor de lijn. Ook Denise Smit en en Natasja Oord, de beide centers die na lang blessureleed weer op het veld stonden, tackelden volop en sleurden door de verdediging. Na ruim 10 minuten was het Myrthe Lanting die daarmee het gaatje in de verdediging vond en scoorde. Maureen Cnossen scoorde de conversie en zo was het weer gelijk. Daarna ontspon zich een geweldig duel tussen 2 sterke teams. Na 20 minuten ging de bal uit waarna de line-out niet goed werd ingegooid. Vanuit de daarop volgende scrum kwam de bal terecht bij Natasja Oord die door de verdediging joeg en knap scoorde. Ook de conversie van Maureen Cnossen ging raak.

Vijf minuten later kwam de bal vanuit de scrum via de lijn terecht bij gelegenheids wing Demi Ligthart, die het prima afmaakte. Vlak voor het rustsignaal maakte Lindsey Kremer haar debuut. De ruststand was 19-7.

In de tweede helft ging de thuisploeg weer voortvarend van start. Na 4 minuten brak Maureen Cnossen door en scoorde. Tien minuten later waren het de bezoekers die even lieten zien dat ze er nog waren. Een goede aanval leidde tot hun tweede try. Maar echt spannend werd het niet. Een paar minuten later was Anne van der Aa na een mooie aanval met over de lijn de verdediging achter zich liet en scoorde. Demi Ligthart benutte de conversie. Twee minuten later was het Gwen Barth die scoorde en ook deze conversie was voor Demi Ligthart.

Na een half uur was het Lieke Huls die op de eigen helft de bal kreeg. Na een lang rush over 80 meter langs diverse tegenstanders maakte ze het heel mooi af. Demi Ligthart scoorde haar derde conversie op rij.

De laatste actie was voor Anne van der Aa die na goede een aanval met de sterke Tina Monsma haar tweede try van de dag scoorde. De daarop volgende conversie ging op hilarische wijze mis, maar dat deed niets af aan de feestvreugde.