Sport

The Black Panthers op de 3e plaats na overwinning

Rugbyclub The Black Panthers uit Meppel is geklommen naar de 3e plaats in de competitie. Het damesteam won in Sneek met 29-15 van The Pickwick Ladies uit Deventer.

The Black Panthers, dat dit seizoen als The Black Sneeks samen speelt met de dames van RC Sneek, ging zondag uitstekend van start. De iets hoger geplaatste dames uit Deventer werden overrompeld en binnen 10 minuten scoorde de thuisploeg 2 try’s en een conversie. Met prima spel van de voorwaartsen en goed uitgespeelde aanvallen over de lijn werden de bezoekers uit Deventer teruggedrongen. Toch kwamen kwamen The Pickwick Ladies snel beter in hun spel en ging het gelijk op. De Deventer dames wisten een try te scoren, maar door een 3e try, plus conversie, van The Sneeks werd de ruststand 17-5.

Na de rust had de Meppel-Sneek combinatie het een stuk lastiger. Het spel werd slordiger en Pickwick sterker. Hun aanvallen liepen soepeler terwijl die van The Sneeks steeds vaker werden gestopt. Het spel golfde aanvankelijk op en neer zonder veel kansen. Toen scoorde de ploeg uit Deventer in korte tijd 2 try’s en werd het steeds lastiger. Hoewel het door vermoeidheid van beide kanten niet echt meer liep, leek Pickwick sterker te worden. Met een mooie try uit het niets van The Sneeks kwam er weer wat ruimte. Hoewel het tot het einde spannend bleef, scoorde The Sneeks in de laatste minuut toch nog een keer. Direct na de knap raak geschoten conversie klonk het eindsignaal.

Met de overwinning blijven The Black Panthers en The Sneeks, met beiden veel onervaren dames in het team, knap meedoen in de competitie.