Schooltv

Studenten Terra en DC brengen gezonde voeding dichterbij

Terra en Drenthe College hebben namens Hospitality Drenthe met het innovatieve project ‘Koken op de Boerderij’ een unieke brug geslagen tussen duurzame voedselproductie en gezonde voeding. Dit project is uitgevoerd in drie Drentse regio’s: Assen, Emmen en Meppel. Daar hebben studenten van Terra basisschoolleerlingen op een interactieve manier kennis laten maken met de herkomst van ons eten. Aansluitend konden de leerlingen zelf aan de slag om met de verse ingrediënten gezonde gerechten te maken. Studenten van koksopleiding van Drenthe College hielpen daarbij.

‘Koken op de Boerderij’ wil kinderen bewust maken van waar hun voedsel vandaan komt en hen laten ervaren hoe leuk en lekker gezond koken is. De deelnemende boeren in de regio’s hebben een cruciale rol gespeeld in het geven van deze praktijkgerichte voorlichting. Zo hebben Geert Lindenhols en het Plattelandsrestaurant Op de Deel in de regio Meppel, De Marwijkshof in Assen en Zuivelboerderij Melk en Meer in Emmen hun boerderijen opengesteld voor enthousiaste jonge bezoekers. De leerlingen kregen hier uit eerste hand uitleg over de teelt en productie van gezonde, verse producten.

“De leerlingen zien waar hun eten vandaan komt en hoe lokale boeren bijdragen aan gezonde en duurzame voeding,” vertelt woordvoerder Bert Broekhoven. “Dit project helpt hen begrijpen waarom verse, lokale producten zo belangrijk zijn. En daarna gaan ze samen met onze DC-studenten de keuken in om van die producten iets lekkers én gezonds te maken.”

Het programma van ‘Koken op de Boerderij’ is speciaal ontwikkeld om aan te sluiten bij het lesprogramma van basisscholen en om bij te dragen aan een gezonde leefstijl onder jongeren.

Tekst/foto Terra/DC