Sport

Rugbydames The Black Panthers winnen eerste duel

De dames van Rugbyclub the Black Panthers hebben hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. In Meppel werd het 26-17 tegen de Greate Tryn uit Leeuwarden.

The Black Panthers begon uitstekend tegen de Friese tegenstander. Al na 3 minuten scoorde captain Gwen Barth de eerste try na een snelle aanval. Maureen Cnossen benutte de conversie en bracht de score op 7-0.

Greate Tryn kwam daarna beter in de wedstrijd en een kwartier lang golfde het spel op en neer. De Meppeler dames verdedigden prima maar in de 18e minuut glipten de bezoekers door de verdediging heen en scoorden. De conversie ging vervolgens mis. Na een half uur kreeg Maureen Cnossen de bal bij een aanval door de voorwaartsen en scoorde. Helaas ging de conversie niet tussen de palen. De laatste tien minuten van de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. Twee keer leek de thuisploeg te scoren, maar beide keren slaagde Greate Tryn door compact te verdedigen de bal van de grond te houden. Daarmee was 12-5 de ruststand.

De start van de 2e helft verliep moeizamer voor the Black Panthers. Door sterk aanvallend werk van de tegenstander scoorde Greate Tryn na 5 minuten een try en een conversie. Twee minuten later waren het opnieuw de bezoekers die scoorden en er 12-17 van maakten.

The Black Panthers herpakten zich terwijl de verdediging van Greate Tryn begon te kraken. De dames uit Meppel hadden geleerd van de eerste helft. Ze omzeilden de compacte Friese verdediging en de sterk spelende debutante Amerens van Achterberg scoorde na 20 minuten knap. Demi Ligthart schoot de conversie raak. Tien minuten later kwam de bal bij een mooie aanval over de lijn terecht bij Tina Monsma die het prima afmaakte. De conversie werd opnieuw tussen de palen gekickt door Demi Ligthart waardoor het 26-17 werd.

De laatste 10 minuten werden nog spannend. Beide teams hadden verschillende blessures maar Greate Tryn bleef aanvallen. De Meppeler dames verdedigden uitstekend op hun eigen achterlijn. Na verschillende fases leek Greate Tryn toch nog te scoren, maar the Black Panthers deed wat de Friezinnen de eerste helft deden, de bal van de grond houden. De try ging niet door en the Black Panthers speelde de wedstrijd vervolgens goed uit.