Gemeente

Hartveilig Meppel: draag ook uw steentje bij

In de gemeente Meppel hebben wij meer AED’s en BHV’ers nodig. Helpt u samen met uw straat/wijk/verenging mee?!

Zes-minuten-zones
De cruciale tijd bij een hartstilstand is zes minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Een burgerhulpverlener kan in die kritieke minuten de eerste hulp opstarten. Het is dan van belang dat alle AED’s aan de buitenkant van een pand hangen, geregistreerd zijn en dat gekwalificeerde burgerhulpverleners in beeld zijn.

Locaties AED’s
In de gemeente Meppel hebben we al een behoorlijk aantal geregistreerde hulpverleners en AED’s. Maar het kan en moet beter! Op de kaart is te zien waar AED’s beschikbaar zijn en waar nog niet (altijd). Wat valt u op? Denkt u dat u binnen zes minuten de AED bereikt hebt in uw wijk en terug bent bij de patiënt? Uitbreiding zien wij graag onder andere in de Berggierslanden en Rogat.

Wilt u helpen? Meld u aan!
Met alleen AED’s zijn we er niet. We hebben ook burgerhulpverleners nodig die de AED’s kunnen bedienen. In Meppel zijn er op dit moment 476 inwoners geregistreerd als BHV’er.

Dat klinkt als veel. Maar om de wenselijk standaard van 2,5% van ons inwonersaantal te halen, zijn er nog eens 371 BHV’ers nodig.

Campagne-maand
De maand september staat in het teken van de campagne Hartveilig. Stichting Hartveilig Drenthe en Vereniging Drentse Gemeenten vragen hierin aandacht voor een sluitend netwerk van AED’s en burgerhulpverleners in Drenthe. Iedere inwoner kan hieraan bijdragen, bijvoorbeeld door een bestaande AED aan de buitenkant van het pand op te hangen of door zichzelf te registreren als burgerhulpverlener.

Neem contact op met Stichting Hartveilig Drenthe en bepaal samen wat nodig is via www.hartveiligdrenthe.nl