Sport

FC Meppel trio wint goud op NK acrogym

Het acrotrio Fleur van Heerde, Vera Hamstra en Dyanne Abels kwam afgelopen zaterdag in actie bij het Nederlands Kampioenschap acrogym tijdens het Dutch Gymnastics event in Ahoy Rotterdam.

Op D+-junior niveau, een niveau dat vorig seizoen voor het eerst werd ingevoerd, liet het trio 2 oefeningen zien. Zij werden begeleid door hun trainster Mairislie Kruimer. In het deelnemersveld van de 6 beste trio’s van Nederland op dit niveau, begonnen zij met de tempo-oefening, waarin zij als troef het element “basket streksalto” uitvoerden. Dat de zenuwen hoog zaten bij de meiden, was te zien. De oefening was minder steady als andere keren. Toch scoorden zij 23.840 en pakten zij daarmee halverwege de wedstrijd een 2e plaats met slechts 0.180 punten achter op de nr. 1.

In het volgende blok waren zij met hun balans-oefening als één na laatste aan de beurt in hun categorie. De elementen en de dans voerde het trio erg goed uit in deze oefening waardoor zij een score behaalden van 23.820. Hiermee kwamen ze op een puntentotaal van 47.660 wat hun de eerste plek opleverde. Het trio, dat dit seizoen nog onverslagen was door in alle rondes de 1e plaats te behalen, heeft hun succesvolle acroseizoen hierdoor mogen afsluiten met de titel ‘Nederlands Kampioen’.