Sport

Dames van The Black Panthers strijden en verliezen

De dames van Rugbyclub the Black Panthers hebben zondag voor de eerste keer dit seizoen verloren. In Meppel werd het 5-55 tegen Lady Bears uit Groningen.

De Meppeler dames hadden een pittige wedstrijd verwacht, en dat kwam uit. Na 9 minuten stond het 0-5, en twee minuten later 0-10. Hoewel de bezoekers beter waren en de achterstand terecht was, speelde het team uit Meppel goed. Met 2 spelers die hun 2e en 3e wedstrijd speelden voor de club en met Isabelle Verhagen die haar debuut maakte verdedigden de Meppeler dames uit alle macht. Toch was Lady Bears sterker, en na 21 minuten werd het 0-17. Nog voor de rust stond het 0-36.

Omdat de spelers individueel prima speelden en als team werkten betraden ze de 2e helft, met debutant Kylie van der Velde, met opgeheven hoofd het veld. Dat pakte goed uit. Binnen 5 minuten kwam de bal terecht bij captain Gwen Barth, die met een slimme pass Lieke Huls aanspeelde. Met haar snelheid hadden de Groninger dames het nakijken en scoorde ze de 5-36. De Black Panthers bleven vol overgave verdedigen en tackelen. Maar aan aanvallen kwamen ze vrijwel niet toe, ook door het goede verdedigen van de tegenstander. De Lady Bears vielen wel aan en na een kwartier stond het 5-48.

Toch kwam the Black Panthers steeds beter in het spel. Door blessures werd er geschoven in het team en dat werkte goed. Ruim 20 minuten werd het een echte wedstrijd, waarbij de de dames uit Meppel formidabel tackelden en de Groningers probeerden aan te vallen. Beide teams kwamen niet langs elkaars sterke verdediging en het spel golfde op en neer. Toch was de laatste aanval voor Lady Bears. In de allerlaatste minuut scoorden zij nog een try en een conversie, waarmee het 5-55 werd. Het team uit Meppel mag toch tevreden terugkijken op het goede spel tegen een sterke tegenstander.